In-company cursus toch haalbaar

Een in-company cursus heeft vaak voordelen, maar lijkt voor veel bedrijven niet haalbaar. Er moeten slechts één of twee medewerkers op een cursus en dan lijken de kosten te hoog. Toch is een in company cursus (bijvoorbeeld Basiskennis gevaarlijke stoffen of PGS15) toch haalbaar.

Bij een in-company cursus wordt veelal een basistarief gerekend en een kleiner bedrag per cursist. Een in-company cursus is daarom vaak goedkoper. Daarnaast is de reistijd vaak een stuk korter en kunnen meer onderwerpen over het eigen bedrijf verteld worden.

SafetyNet raadt als één van de grootste opleiders op het gebied van gevaarlijke stoffen een in-company cursus te organiseren wanneer er meer dan 3 medewerkers opgeleid moeten worden. ‘Kostentechnisch is dat het kantelpunt’; aldus de opleider. ‘Natuurlijk kun je ook zelf een in-company in de buurt regelen. Je kunt dat als bedrijf oppakken of samen met een bedrijvenpark. Het is een win-win situatie voor iedereen. Aangezien je ook nog eens contacten in de buurt legt en elkaars bedrijven en diensten wat beter leert kennen’. Voor de opleider heeft het zeker ook zijn voordelen: ‘We zien het aantal in-company opleidingen toenemen ten koste van de open inschrijvingen. Het onderwerp gevaarlijke stoffen en PGS15 blijft echter onverminderd in de belangstelling staan’.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.